Tables Rondes de Belgique

Les enfants de la Table Ronde d’Ath à Peyresq en 2015 :

TR.enfants.Ath

___________________________

TR-1

 Jongerenkamp vzw Huize Sint-Vincentius 

Peyresq 

09/08/2015 – 16/08/2015 

Eind 2014 werd Huize Sint-Vincentius uit meerdere kanshebbers gekozen door ‘De Ronde Tafel Diest’ om tijdens de zomervakantie 2015 met een 14-tal jongeren op kamp te gaan in Peyresq – Frankrijk.

Once in a life time 

Het besef van « A once in a life time experience » daagde meteen. Uiteraard was het enthousiasme van meet af groot bij jongeren en begeleiders. Toch waren er ook vele vragen: wie gaat mee, wat hebben we nodig, hoe gaan we er naartoe, hoe ziet ons reisprogramma eruit, … Deze en andere vragen beheersten de volgende maanden onze agenda.

Het vertrek

Zondag 09/08/2015 eindelijk vertrek!!! Gepakt en gezakt verzamelen in Diest station, de trein naar Zaventem, het vliegtuig naar Nice, de ontmoeting met Jan, Kris en Jean op de luchthaven, de nachtelijke autorit naar Peyresq, … Oef een bed!

En dan … 

Wakker worden in een adembenemende omgeving, een vriendelijke keukenploeg, een lekker ontbijt. Kris, Jan, Andy en Jan met hun humor en onbevangenheid en een fantastische gids loodsten ons doorheen de volgende dagen. De dingen waar we van droomden, werden werkelijkheid.

TR-2

Elke dag was rijkelijk gevuld met afwisselende activiteiten: verkenning van Peyresq, zwemmen en kanovaren op het Lac de Saint-André, touwen-parcours, bezoeken aan de stadjes Annot en Colmars-des-Alpes, dagtocht op zoek naar de herder met zijn schaapskudde, daguitstap naar Nice, rafting in Castelanne, … en tussendoor de leuke avondmomenten met gezelschapsspelen, gewoon keuvelen en genieten, genieten, genieten.

TR-3

Maar aan alles komt een einde… 

Met een hoofd vol verhalen, een hart vol emoties en jammer genoeg een koffer vol vuile kleren, namen we afscheid van elkaar… Jan, Kris, Andy, Jan, Jean, Peyresq ergens maken jullie een verschil voor elk van ons!!!

TR-5

TR-4

Duizend maal dank!!!! 

Namens VZW Huize Sint-Vincentius

Jongeren, begeleiders en directie.

 

Equipe2015

 

 

L’équipe de l’asbl Nicolas-Claude Fabri de Peiresc en 2015

RETOUR ACTES 2015

Menu